Woorden die werken Tip 49

"Velen van ons ontvangen dagelijks meer e-mail dan we leuk vinden en dit biedt opnieuw een kans om soepelheid en gemak in Geweldloze Communicatie te ontwikkelen.”

Afspraken maken

Nog even niet verzenden ...

In onze snelle, elektronische wereld, kan het eenrichtingsverkeer van e-mailcommunicatie vaak tot onbedoelde conflicten leiden. In ons verlangen naar effectiviteit en productiviteit, bieden veel e-mails eerder verwarring dan duidelijkheid.

Denk eens aan een e-mail die je onlangs ontvangen hebt en die je heeft getriggerd. Misschien bespeurde je nogal wat pijn in de tekst van de e-mail of bracht de beknoptheid je in verwarring.

Neem, voordat je er een reactie uit ramt en op de 'Verzenden' knop klikt, even een pauze. Net als bij een live-interactie waarbij je misschien getriggerd wordt zal een onmiddellijke reactie op een e-mail, die je eveneens prikkelt, waarschijnlijk onproductief zijn.

Gebruik zelfempathie om bij je eigen gevoelens en behoeften in te checken. Pas vervolgens stille empathie toe om naar de behoeften van de afzender te raden. Wat ontdek je in dit proces?

Bewustwordingsoefening

Daag jezelf deze week eens uit om even te pauzeren voordat je op een e-mailbericht, dat je triggert of in verwarring brengt, antwoordt. Welke invloed heeft deze pauze op de kwaliteit van je reactie?

Deel deze tip met je vrienden

Voel je vrij om een reactie te sturen op de Tip in het algemeen of op de Bewustwordingsoefening in het bijzonder. In beide gevallen ontvang je een reactie en feedback