Woorden die werken Tip 46

"Als je genoten hebt van een gesprek met een collega, vier dan de behoeften die vervuld zijn. Bedenk welke specifieke waarnemingen je kunt maken …”

Afspraken maken

Geschreven en ongeschreven overeenkomsten

Op de werkplek hebben we vele soorten overeenkomsten tussen leidinggevenden en medewerkers, tussen collega’s onderling en tussen medewerkers en hun klanten. Deze geschreven en vaak ongeschreven overeenkomsten spelen een belangrijke rol bij het handhaven van een positieve werkomgeving.

Wat doe je als zo’n overeenkomst verbroken wordt? Stel dat je een overeenkomst hebt dat je medewerker(s) onmiddellijk alle klanten begroeten die de winkel binnenkomen, gevolgd door de vraag: "Waarmee kan ik u helpen?"

Toch heb je deze week verschillende keren gezien dat klanten aan de kassa enkele minuten moesten wachten. Je overeenkomst is verbroken, dus hoe reageer je? In veel gevallen is je eerste reactie wellicht een oordeel: "Begrijpt hij het niet? Klanten op hulp laten wachten is gewoon onaanvaardbaar!"

Zodra je merkt dat je geïrriteerd of misschien wel teleurgesteld bent als gevolg van het hebben van een oordeel over een ander, zou je als eerste, voordat je het gesprek aangaat, het vijandbeeldproces kunnen doorlopen. Neem de tijd om te achterhalen welke behoeften onvervuld zijn voordat je aan het gesprek begint in een taal van waarnemingen en behoeften.

Bewustwordingsoefening

Denk aan een recente gebeurtenis dat iemand een overeenkomst met je verbrak. Gebruik het vijandbeeldproces en oefen vervolgens wat je tegen hem of haar zou kunnen zeggen.

Deel deze tip met je vrienden

Voel je vrij om een reactie te sturen op de Tip in het algemeen of op de Bewustwordingsoefening in het bijzonder. In beide gevallen ontvang je een reactie en feedback