Woorden die werken Tip 40

"Als mensen herhaaldelijk over anderen roddelen, proberen ze gemeenschappelijke normen vast te stellen of trekken na of je dezelfde waarden deelt."

De klachtenafdeling

Bedrijfsroddels

Heb je ooit de indruk gehad dat je afdeling of werkplek veranderd is in de klachtenafdeling van het bedrijf? En had je de indruk dat je meegezogen werd in de bedrijfsroddels of belaagd werd door die collega die altijd lijkt te klagen?

Als je het beu bent de ‘klaagmuur’ van de afdeling te zijn, dan kun je dit wijzigen door het ‘geklaag’ vanuit een andere invalshoek te bekijken.

Klachten zijn tragische uitingen van onvervulde behoeften. Tragisch, omdat de klacht gewoonlijk beladen is met een of meerdere oordelen en vaak gericht is op iedereen die maar wilt luisteren, in plaats van degene die de pijn oproept.

Wanneer een collega een met oordelen beladen verhaal over een andere collega vertelt, willen ze waarschijnlijk achterhalen of je hun waarden deelt. Hun klacht is hun manier om begrepen te worden.

 “Wist je dan niet dat ze in haar vorige functie ook met niemand kon opschieten?”, zou dan vertaald kunnen worden naar “Deel je ook mijn waarden over vertrouwen en wederzijds respect?” Op deze wijze wordt een klacht ineens in een kans tot verbinding getransformeerd.

Bewustwordingsoefening

Maak deze week de intentie om een klacht te vertalen naar gemeenschappelijke waarden. Maak hierbij gebruik van stille empathie of check dit rechtstreeks met je collega. Hoe beïnvloedt deze stap het gesprek?

Deel deze tip met je vrienden

Voel je vrij om een reactie te sturen op de Tip in het algemeen of op de Bewustwordingsoefening in het bijzonder. In beide gevallen ontvang je een reactie en feedback