Woorden die werken Tip 37

"Anderen helpen om duidelijke verzoeken te formuleren is een belangrijke bijdrage aan een vergadering”

"Alsjeblieft, ... Dankjewel!"

"Alsjeblieft", "Dankjewel!"

Tijdens elk gesprek op je werk, zegt iemand altijd een of twee dingen: ‘Alsjeblieft’, of ‘Dankjewel’. Wanneer je vastzit in een vergadering die niet zo verloopt als je graag zou willen, probeer dan te bepalen welke van deze begrippen de spreker tot uitdrukking brengt.

Als je denkt dat iemand ‘Alsjeblieft’ zegt, probeer dan naar het verzoek  te raden als dit niet helder is. Een voorzet geven van een helder verzoek is een geweldige manier om je collega’s te helpen daadwerkelijk te ontvangen wat ze willen.

Stel vragen aan de spreker om deze te helpen een uitvoerbaar, proactief verzoek te formuleren in de tegenwoordige tijd. Zorg ervoor dat het verzoek aan deze criteria voldoet, in plaats van slechts het uiten van algemeenheden zoals "We zullen de klus wel klaren." of "Ik wil dat jullie het regelen."

“Anderen binnen een groep helpen hun verzoeken duidelijk te verwoorden helpt ervoor te zorgen dat die verzoeken gehoord worden,  versterkt de verstandhouding en het vertrouwen."

Bewustwordingsoefening

Ga in de komende week door met het opbouwen van je vergadervaardigheden; let op mogelijkheden om een helder, proactief verzoek in de tegenwoordige tijd te formuleren … en pak die kans!

Deel deze tip met je vrienden

Voel je vrij om een reactie te sturen op de Tip in het algemeen of op de Bewustwordingsoefening in het bijzonder. In beide gevallen ontvang je een reactie en feedback