Woorden die werken Tip 35

"Zelfs als je de vergadering niet leidt en er enkel aan deelneemt zijn er manieren waarop je  de vergadering een zinvollere wending kunt geven.”

Dezez vergadering is een verspilling van tijd!

Deze vergadering is een complete verspilling van tijd!

Hoe komt het toch dat deze uitspraak zo vaak op de werkplek te horen is? Wellicht heb je ooit zelf een soortgelijke opmerking geuit. Van vergaderingen die geen duidelijk doel of richting leken te hebben tot het moment waarop deelnemers met hun verhaal ver voorbij je bereidheid gaan om betrokken te blijven luisteren, hebben vergaderingen voor veel mensen een slechte naam gekregen.

Een van de strategieën die je zou kunnen toepassen is onderbreken.

Een stap die voor sommigen intimiderend kan zijn omdat deze als onbeleefd kan worden beschouwd en tot verdere onduidelijkheid leidt in plaats van helderheid en effectiviteit die je nastreeft.

Voordat je onderbreekt is het belangrijk dat je weet welke behoefte je door de onderbreking probeert te vervullen. Is het duidelijkheid over wat de ander zegt, wat de ander wil of is het een behoefte aan effectiviteit. (laten weten dat je hebt begrepen wat gezegd werd en dat je nu graag verder wilt gaan)?

Gebruik stille empathie in het moment om verbinding te maken met je behoeften aan onbehagen en je verlangen om te onderbreken.

Bewustwordingsoefening

"Zelfs als je de vergadering niet leidt en er enkel aan deelneemt zijn er manieren waarop je  de vergadering een zinvollere wending kunt geven.”

Deel deze tip met je vrienden

Voel je vrij om een reactie te sturen op de Tip in het algemeen of op de Bewustwordingsoefening in het bijzonder. In beide gevallen ontvang je een reactie en feedback