Woorden die werken Tip 32

"De onderliggende gedachte om Geweldloze Communicatie te gebruiken is je met anderen te verbinden. Vanuit deze verbinding creëer je wederzijds bevredigende resultaten."

Een slecht-nieuwsgesprek voorbereiden

Een nieuwe aanpak

Sta je op het punt om een slecht-nieuwsgesprek met je collega’s of medewerkers te voeren? Nieuws over een naderende reorganisatie, een wijziging in secundaire arbeidsvoorwaarden, bezuinigingen of mogelijk iets nog ergers?

In je verlangen om de invloed van een moeilijk besluit op je collega’s te overwegen, zou je kunnen vergeten om bij jezelf in te checken in welke relatie het nieuws met je eigen waarden staat dat je gaat brengen.

Als je voor een moeilijk besluit staat of voor het delen van eventueel pijnlijk nieuws, kies dan een nieuwe aanpak om je op de vergadering of het gesprek voor te bereiden. Check vooraf in bij jezelf met behulp van zelfempathie. Ontleed je eigen gevoelens in relatie tot het nieuws dat je gaat brengen en de behoeften die wel of niet zijn vervuld als je het nieuws gaat delen, vooral in relatie tot je eigen kernwaarden als leidinggevende.

Zet je ervaringen op papier als je deze check-in doorloopt. Hopelijk zal dit proces van reflectie je helpen je eigen behoeften te herkennen, zodat je in staat bent om in verbinding te blijven met je waarden, zelfs als je toehoorders afwijzend, boos of verwijtend reageren.

Bewustwordingsoefening

Neem deze week ten minste 10 minuten tijd voor zelfempathie voordat je een slecht nieuws gesprek gaat voeren. Let tijdens het gesprek op elke fysieke verandering die je ervaart.

WoordenlijstTer inspiratie voor het sturen van een reactie - een lijst van gevoelswoorden en woorden voor behoeften

Deel deze tip met je vrienden

Voel je vrij om een reactie te sturen op de Tip in het algemeen of op de Bewustwordingsoefening in het bijzonder. In beide gevallen ontvang je een reactie en feedback