Woorden die werken Tip 14

"Geweldloze Communicatie verinnerlijken kan in stilte gedaan worden, zonder dat anderen ervan op de hoogte zijn."

De sleutel tot bekwaamheid

De aanhouder wint

De sleutel tot het opbouwen van bekwaamheid op je werkplek ligt in het oefenen van Geweldloze Communicatie. Gedurende de dag zijn er talloze mogelijkheden om je vaardigheden in deze nieuwe vorm van communicatie in stilte te oefenen – tijdens het forenzen van en naar je werk, tijdens je lunchpauze of op weg van de ene vergadering naar de andere.

Als je deze kansen bewust gebruikt, zul je merken dat je zelfvertrouwen groeit en je woordenschat toeneemt, zonder dat je echt een risico loopt.

Ook je manier van denken zal aanzienlijk veranderen, waardoor je reacties vaker empathischer van aard zullen zijn, ongeacht de situatie. Ook je manier van denken zal aanmerkelijk veranderen, waardoor je vaker met meer empathie zult reageren, ongeacht de situatie.

En hoe vindt je nou voldoende oefengelegenheden? Denk aan enkele situaties op je werk waardoor je waarschijnlijk zult worden getriggerd en waarbij je met stille empathie en zelfempathie op zou kunnen reageren.

Bewustwordingsoefening

Denk in de komende week eens aan iemand in je binnenste cirkel waarmee je een oefenafspraak zou kunnen maken en oefen meteen ook hoe je dit verzoek zou kunnen formuleren.

Deel deze tip met je vrienden

Voel je vrij om een reactie te sturen op de Tip in het algemeen of op de Bewustwordingsoefening in het bijzonder. In beide gevallen ontvang je een reactie en feedback