Woorden die werken | Kennismaking (gratis)

Logo-Cursus-woorden-die-werken-Voorproef-Gratis-V3

Woorden die werken | Voorproef

Met deze korte gratis cursus willen we je in de gelegenheid stellen zelf een indruk te maken van hoe je Geweldloze Communicatie, online op een praktijkgerichte wijze kunt leren gebruiken en dat een online cursus niet per se onpersoonlijk hoeft te zijn, want tijdens de gehele cursus kun je de cursusbegeleider persoonlijk vragen stellen of je – via de faciliteiten van deze cursusomgeving – met je medecursisten uitwisselen.

Bovendien bepaal je op deze wijze zelf wanneer, hoelang en waar je de cursus wilt volgen en vervul je meteen al je basisbehoefte aan autonomie.

Logo-Cursus-woorden-die-werken-Voorproef-Gratis-V3

De 3 lessen – gelijk aan de lessen van de Basiscursus –  laten je met volgende belangrijke basisinzichten en -vaardigheden kennis maken

 1. De eerste stap: aandacht aan jezelf besteden
  • De bedoeling van deze les is dat je een begin kunt maken met het opbouwen van de basisvaardigheden zodat je Geweldloze Communicatie op een natuurlijke wijze in je dagelijkse (werk)leven en bij andere uitdagende situaties kunt toepassen.
 2. Je triggers leren herkennen
  • De intentie  van deze les is dat je bekend wordt en vertrouwd raakt met een krachtige menselijke eigenschap die bij velen in vergetelheid is geraakt: empathie en zelfempathie toepassen.
 3. Anderen begrijpen
  • De bedoeling van deze les is je vertrouwd te maken met ‘stille empathie – jezelf in stilte empathie geven zonder jezelf te beoordelen of te veroordelen. Hiermee creëer je de noodzakelijke ruimte om je rondtollende gedachte te bedaren.

Online leren

Tijdens het verloop van de onlinecursus kun jij je – via de faciliteiten van de cursusomgeving – met je medecursisten uitwisselen of gericht vragen stellen aan de cursusbegeleider. Als een onderdeel net iets meer uitleg nodig heeft of je wilt meer achtergrondinformatie vergaren dan kun je optioneel via de afsprakenplanner een persoonlijk online begeleidingsgesprek – via Skype – inplannen. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.

Contactdagen (bij deelname aan een van de andere cursussen)

Daarnaast wordt je in de gelegenheid gesteld optioneel deel te nemen aan een maandelijkse interactieve cursusdag waarin de Geweldloze Communicatie bouwstenen diepgaander uitgelegd, besproken en geoefend worden en waar jij je met andere deelnemers uit kunt wisselen. Kijk voor data en informatie over deze cursusdagen in onze cursusagenda.

De cursus omvat 3 lessen – allemaal afkomstig uit de cursus Geweldloze Communicatie | Basis. Aan het einde van elke les wordt je uitgenodigd om een korte kennistoets te doen.

Zou je deelnemen aan een van de andere cursussen dan wordt je aan het einde van elke module uitgenodigd om een kort essay over de inhoud van de module te willen schrijven. Bij het afronden van elke module ontvang je dan een Communicatie Badge (ComBa). De ComBa – die je vaardigheden symboliseert – kun je vervolgens op alle sociale media delen, zodat iedereen van je kennen en kunnen op de hoogte is.

Met deelname aan deze ‘snuffelcursus’ kun jezelf bepalen of Geweldloze Communicatie ook voor jou van betekenis kan zijn en ontvang je een indruk of onze leermethodiek voor jou een prettige en zinvolle ervaring is. Na beëindiging kun je dan een besluit nemen of je aan de andere cursussen wilt deelnemen.

Je hebt geen enkele voorkennis nodig om deze cursus te volgen, enkel een grote dosis nieuwsgierigheid naar het onbekende, structuur en een portie discipline.

Naast een portie discipline en structuur zul je circa 1 – 2 uur per week met een les bezig zijn, incl. het via een toets beantwoorden van de vragen over de les.

Je kunt met de ‘snuffelcursus’ meteen aan de slag zodra je een account hebt aangemaakt en het hebt geactiveerd met het bevestigingsbericht dat naar je verzonden wordt. Het lesmateriaal voor het volgen van de lessen en het toesturen van de toetsen hebben we geïntegreerd. 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •