De boeken

Steek een licht op met deze boeken

Onze boeken belichten communicatie-uitdagingen voor elke situatie in je leven zoals op de werkplek, binnen je gezin of familie of met je vrienden. Bovendien ondersteunen ze je ook bij het volgen van je cursus.

"Kennis is de enige grondstof die bij gebruik toeneemt."

Onze leestips

Leestip 1

Woorden die werken op de werkplek

Boek-Woorden-die-Werken-VK-met-kader-V2Woorden die werken op de werkplek reikt je een andere kijk op taal aan die je als instrument in kunt zetten om jouw persoonlijke doelstellingen te verwezenlijken in een steeds uitdagender werkomgeving en samenleving. Je zult uitdagingen niet meer als problemen beschouwen, maar eerder als kansen voor meer levenskwaliteit en geluk.

Leesproef
Leesproef

Leestip 2

Conflict of verbinding

Boek-Conflict-of-Verbinding-VK-met-kaderVolg het verhaal van Sally en haar familie bij de uitdagingen met hun communicatie, als er belangrijke en lastige besluiten genomen moeten worden. De in het boek beschreven situaties spreken tot de verbeelding van velen en de oplossingen kunnen de deur openen naar meer harmonie en verbinding tijdens conflicten en frustraties in je leven.

Leesproef
Leesproef

Leestip 3

Respectvolle Ouders,
Respectvolle Kinderen

Boek-Respectvolle-Ourders-Respectvolle-Kinderen-VK-met-kaderOuderschap is een van de belangrijkste activiteiten die een mens ooit onderneemt. Veeleisend, maar het kan ook een groot gevoel van voldoening geven. De weg naar een respectvolle relatie tussen ouder en kind is uitdagend. De zeven sleutels die in het boek worden aangeboden, zijn geschreven om ouders te inspireren en specifieke vaardigheden te ontsluiten …

Leesproef
Leesproef

Leestip 4

De veilige klas
Leren & inspireren

Boek_De_veilige_klas_VoorkantVraag je je regelmatig af waarom leerlingen niet goed opletten in de klas, waarom ze elkaar pesten en waarom ze hun huiswerk niet (altijd) maken? In De veilige klasInspireren en leren – lees je allereerst waar dit gedrag vandaan komt, hoe je hiermee om kunt gaan en hoe je dit kunt voorkomen. Met de praktijkgerichte informatie, de oefeningen en lesvoorbeelden uit dit boek creëer je een veilige sfeer in de klas, met toegewijde en betrokken leerlingen. Geschikt voor leerlingen uit groep 5 – 8 (7 – 12 jaar)

Leesproef
Leesproef

Leestip 5

Het project Giraffendroom

Boek_Giraffendroom_VoorkantAls kinderen van kinds af aan in een omgeving opgroeien, die op de principes van Geweldloze Communicatie is gebaseerd, dan is dat een grote stap naar meer compassie, verbondenheid en vrede in de wereld. In het samenleven met kinderen staan wij elke keer weer voor nieuwe vragen en uitdagingen. Ook al weten wij dat er geen kant en klare oplossingen bestaan, toch hebben wij iets nodig waar wij ons aan kunnen vasthouden. Zoals dit boek wil laten zien, ligt dit houvast in de innerlijke verbondenheid met de kinderen Geschikt voor leerlingen uit groep 1 – 4 (4- 7 jaar)

Leesproef
Leesproef

Leestip 6

Wat maakt je zo boos

Boek_Wat_maakt_je_zo_boosAls we boos zijn gebeuren er drie dingen: we zijn van streek omdat onze behoeften niet worden vervuld, we geven iemand of iets de schuld omdat we niet krijgen wat we willen,  we staan op het punt om dingen te zeggen of te doen op een manier waar we later spijt van zullen hebben en die er vrijwel zeker voor zorgen dat we niet krijgen wat we  nodig hebben.  Met behulp van de ideeën van Geweldloze Communicatie lees je hoe je dit patroon kunt wijzigen en hoe je in contact kunt komen met het doel van boosheid.

Leesproef
Leesproef
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •