De uitdaging: Hedendaagse tijd- en werkdruk

Herken je dit? Het lijkt alsof de werkdruk steeds groter wordt, targets en deadlines overstelpen je, daarnaast neem je ook nog eens deel aan eindeloze saaie vergaderingen, je agenda is overvol, je wordt overspoeld door e-mails en om alles af te ronden heb je de indruk dat je de vele veranderingen rond en met je werk en in de samenleving niet meer kunt bijbenen. Je voelt je machteloos en uitgeput. Wat is er gebeurd? Waarom neemt de stress bij jou, je collega’s en anderen evenredig toe en wat kun je hiertegen doen?

Woorden die werken

Een heldere routekaart

Woorden die werken is een routekaart die je helder laat zien welke richting je kunt kiezen, wat je moet doen om stress te verminderen en geeft je richtlijnen om de klippen van je gebruikelijke frustraties te omzeilen die anderszins je gedachten en acties zouden overnemen. Enkele klippen die je met  Woorden die werken kunt omzeilen:

Vijandbeelden vermijden, vooroordelen afbouwen, feedback geven i.p.v. kritiek, saaie vergaderingen veranderen in inspirerende ontmoetingen, dreigend ontslag ombuigen naar je volgende carrière sprong


Picking

Inspirerend communicatiemodel

Op de werkplek wordt vaak de nadruk gelegd op het daadwerkelijk werk dat wordt verricht, maar de basis van alle inspanningen ligt op de interpersoonlijke communicatie en de persoonlijke vaardigheden. De sleutel tot succesvolle communicatie is connectie. Zonder zelfconnectie blijf je niet in verbinding met en gefocust op je persoonlijke en zakelijke prioriteiten.

Design

Interpersoonlijke vaardigheden verwerven

Woorden die werken op de werkplek gaat fundamenteel over het verwerven van interpersoonlijke vaardigheden - soft skills - om deze zelfconnectie in stand te houden en hoe die jou en je collega’s in de gewenste richting stuurt.
Crafting

De maatstaf

De maatstaf waarmee je aangemoedigd wordt deze soft skills te ontwikkelen en te gaan gebruiken zijn je behoeften. Als je consequent overweegt en handelt naar het vervullen van je behoefte(n) ervaar je meer voldoening en zingeving met je werk en in je leven. Daarmee draag je effectief bij aan het welzijn van jezelf, en het welzijn van anderen.

Design

We creëren ruimte voor voortreffelijke resultaten

Op de werkplek

Woorden die werken op de werkplek. Effectieve communicatie voor slimme mensen.
Lees verder

Als teamspeler

Effectief samenwerken op de werkplek. De acht essentiële teamvaardigheden.
Lees verder

In het onderwijs

Een veilige klas creëren, veiligheid en vertrouwen in een klas creëren. Leren & inspireren.
Lees verder

In de opvoeding

Respectvolle Ouders, Respectvolle Kinderen. Zeven sleutels die conflicten omkeren naar samenwerking
Lees verder

In de dementiezorg

Dementie samen beleven. Een dementierelatie opbouwen met verbeeldingskracht. Verschijningsdatum 21 maart.
Lees verder ...

Persoonlijk

Wat maakt je zo boos? Tien stappen om boosheid te transformeren naar verbondenheid met anderen.
Lees verder